Се продаваат калеми за корпа за заварување од СЕРИЈА БС

Bs серија
Нашите напредни калеми од серијата Bs гарантираат непречено намотување со голема брзина, ја зголемуваат продуктивноста и постигнуваат економични заштеди до 10%.
Специфично осмислена за намотување на слојот, макарата BS обезбедува неспоредлива прецизност низ сите стандардни дијаметри на жиците, благодарение на неговата конзистентна ширина на макара и прецизноста на адаптерот на машината за калем.
Безбедноста на транзитот е обезбедена со робусната конструкција на макарата, додека високолепливата пластична обвивка нуди импресивна отпорност и од удари и од абење.
Компатибилноста на макарата BS со машината за заварување ја елиминира потребата од дополнителен адаптер. Тоа е затоа што дијаметарот на дупката на макарата совршено одговара на центарот на единицата за напојување. Понатаму, точната заобленост на дупката и строгите толеранции обезбедуваат непречено одмотување.
Нашиот калем БС се придржува до стандардите поставени од SPOOL BS 300 UNI EN ISO 544:2011, табела 4.
Подготвени да одговориме на ригорозните еколошки стандарди од денес и утре, нашите калеми се еколошки. Тие не испуштаат штетни гасови или остатоци кога се топат за рециклирање, а трошоците за нивно отстранување се минимални. Ова ги прави нашите калеми одговорен избор за животната средина и за вашиот буџет.