Се продаваат калеми за корпа за заварување од СЕРИЈА К

К СЕРИЈА
Нашите врвни жичени калеми, изработени од челична жица влечена од бакар со дијаметар од 4.0 mm, се достапни во нивната природна состојба или со заштитна пластична обвивка. За разлика од калеми BS, овие калеми не се врзани со строги барања за геометрија или толеранција, што им овозможува да носат тежина на жица до 15 kg.
Овие калеми се дизајнирани за намотување со средна до голема брзина, што ги прави идеални и за случајни и за намотување на слоеви. Употребената пластична обвивка обезбедува супериорна адхезија, обезбедувајќи отпорност од удари и абење за време на транзитот.
За прицврстување на макарата на машината за заварување, неопходен е адаптер за да се смести центарот на единицата за напојување.
Во согласност со еколошките стандарди кои се развиваат, нашите калеми се дизајнирани да бидат еколошки. Кога се рециклираат, тие не испуштаат штетни гасови или остатоци. Претежно, пластиката се распаѓа на пареа, минимизирајќи го влијанието врз животната средина. Дополнително, трошоците за отстранување поврзани со овие калеми се минимални, што ги прави рентабилен и еколошки одговорен избор.